Zadelmeting & Bodyscan

SQlab fietszadel meetsysteem 

Een zadel is het belangrijkste raakvlak op de fiets. Een fietszadel moet dus als gegoten zitten.  Is een zadel te smal, dan onstaat er druk op de plaatsen waar dat zeer ongewenst is en dit op den duur zelfs blessures op kan leveren. De afstand van zitbotjes is bij ieder mens verschillend. Hierdoor is een zadel uit de fabriek niet voor iedereen geschikt. Hiervoor heeft SQ-Lab een meetsysteem om de afstand van de zitbotjes te meten en zo de optimale zadelbreedte vast te stellen. Hierbij wordt een van de zadels uit de collectie van SQ-Lab geadviseerd.


De SQlab fietszadels onderscheiden zich  door de speciale constructie wat het kantelen van het bekken mogelijk maakt.  Zo word de kantelbeweging gewaarborgd, net als wanneer we lopen. Voordeel: U word minder snel moe en de kans op klachten in uw onderrug worden verkleind.

 Deze meting kunt u uit laten voeren in onze winkel. Wij  hebben dit SQlab sit & fit-systeem om het juiste zadel te bepalen. U  neemt plaats op de speciale  zitting waarbij u een paar afdrukken achterlaat op het meetpapier. Hiermee wordt de breedte van de zitbotjes bepaald. Hierna wordt het type fietser bepaald en krijgt u het juiste zadeladvies. 
Natuurlijk wordt  het zadel in onze werkplaats vakkundig  gemonteerd en juist afgesteld.

De meting in onze winkel  is gratis bij aankoop van een SQlab fietszadel. U hoeft hier geen afspraak voor te maken.

active Saddle technology | SQlab Online ShopBikefitting, fietsmeting, fiets op maat bij Bike-Zone - Bike-Zone

 

Bodyscan en afstelling van de fiets 

Bij ons in de winkel wordt u geadviseerd over de juiste maat van de fiets. Tevens stellen wij de fiets voor u af, zodat u een juiste fietshouding hebt. Dit is voor een groot deel afhankelijk van het type fiets, de geometrie van het frame en vooral uw persoonlijke wensen. Uw juiste framemaat kan dus per merk, soort en type fiets verschillen. 

Bij een stadsfiets of een e-bike is de afstelling van het zadel vrij eenvoudig te bepalen, een vuistregel is bijvoorbeeld: als u op het zadel zit, met uw hak op het pedaal (als deze helemaal beneden staat) moet uw been kunnen strekken. Dit betekent dat als u normaal fietst, met de bal van uw voet, dat uw been licht gebogen is. De afstelling van het stuur is vooral persoonlijk, als u graag rechtop zit moet het stuur wat hoger, en voor een sportieve zit, moet het stuur lager en/of verder van u af. in de meeste gevallen is de afstelling op deze manier voldoende voor een juiste zithouding. 

Voor een preciezere afstelling is het bij ons in de winkel ook mogelijk om uw fiets af te laten stellen volgens het CRM meetsysteem. Hierbij meten wij uw lichaamsmaten op, daarmee wordt door een computersysteem berekend hoe de fiets afgesteld moet worden. Ook de framemaat kan aan de hand daarvan bepaald worden, maar deze kan per merk en type verschillend zijn. 

Het afstellen is bij aankoop van een fiets altijd gratis. 

 

 

Bodyscan | Marc Bike Shop - Fietsen, fietsmeting en fietsmaat


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Routebeschrijving


Openingstijden

Maandag:  8.30-18.00
Dinsdag:  8.30-18.00
Woensdag:  8.30-18.00
Donderdag:  8.30-18.00
Vrijdag:  8.30-20.00
Zaterdag:  8.30-17.00
Zondag:  Gesloten


Facebook


Financiering